Zupa z zielonej soczewicy

Zupa z zielonej soczewicy

Zupa z soczewicy jest błyskawiczna w przygotowaniu. Wystarczy 5 składników i 30 minut czasu.

Zupa z zielonej soczewicy

Ilość porcji

1

porcja
Czas przygotowania

30

minutes
Czas gotowania

20

minutes
Ilość kalorii

460

kcal

Szybka i prosta zupa.

Składniki:

  • 0,5 cebuli

  • 0,5 marchwi

  • 2 łyżki oliwy z oliwek

  • 1 puszka pomidorów

  • 50 g zielonej soczewicy

  • sól, pieprz do smaku

  • opcjonalnie natka pietruszki do dekoracji

Sposób wykonania:

  • Cebulę, czosnek i marchew obierz i pokrój na mniejsze części.
  • Na rozgrzaną patelnię z oliwą z oliwek wrzuć cebulę, czosnek i marchew. Podsmaż około 2 minut.
  • Następnie wlej pomidory z puszki i wszystko zmiksuj na gładki krem.
  • Wsyp soczewicę, dopraw solą i pieprzem i gotuj około 20 minut.
  • Zupę podawaj posypaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *